La Fundació privada el Maresme pro persones amb discapacitat intel•lectual és una entitat d’iniciativa social sense afany de lucre que promou i impulsa la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel•lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies.
La Fundació procura donar resposta a les necessitats i demandes d’aquest col•lectiu organitzant una àmplia xarxa de serveis i centres que ofereixen una atenció amb continuïtat.
La Fundació el Maresme va ser constituïda el 28 de novembre del 1994 continuant la tasca iniciada l’any 1966 per l’associació Patronat pro persones amb disminució psíquica del Maresme.
Està inscrita amb el núm. 875 al Registre de Fundacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i qualificada de benèfica de tipus assistencial.
Vídeo Presentació Fundació el Maresme (01:53)
Vídeo Fundació el Maresme “Un passeig per la Fundació” (14:14)
Els valors que mouen la Fundació el Maresme són:
- El Respecte
- La Professionalitat
- La Transparència
- El Compromís
- L’Acolliment
La missió de la Fundació és impulsar i fer respectar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, fer-les visibles a la societat, reclamar i afavorir la seva participació activa i acompanyar-les en el seu procés vital d’adaptació, creixement i inclusió social.
Els objectius que es planteja són:
- Contribuir a la sensibilització i al foment d’una societat per a tots, amb igualtat d’oportunitats i drets. Entenent la diversitat com a font de riquesa i oportunitats.
- Treballar per a la recerca i millora contínua de nous models d’atenció psicològica, pedagògica, social, de comunicació, de mediació i d’integració laboral, de suport a la vida independent i d’atenció a l’envelliment de les persones amb discapacitat.
- Consolidar equips humans interdisciplinaris, integrats en un projecte comú, compromesos i identificats amb la missió de la Fundació i els seus valors. Fent de la formació i la supervisió l’eina de cura i millora dels seus professionals i serveis.
- Crear, ampliar i millorar els serveis que es considerin necessaris per a l’adaptació a les necessitats emergents.
Amb el lema “Junts construïm futur”, la Fundació el Maresme ha elaborat el Marc Estratègic 2022, el full de ruta que marca el camí a recórrer durant els propers anys i que defineix les prioritats estratègiques i objectius a assolir a mig termini.
El pla de treball ha constat de 4 fases (preparació, diagnosi, elaboració, i síntesi i validació) i hi ha participat el Patronat, l’equip de direcció i coordinació, professionals, famílies i persones usuàries.
RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA
Des de la Fundació privada el Maresme estem fent un esforç conjunt, tots i per a tots, per transformar el nostre model de competitivitat cap a una economia més innovadora, responsable i sostenible.
La nostra RS es basa en uns valors compartits, que inclouen la sostenibilitat ambiental i energètica, el concepte de cooperar per competir, la cultura de l’esforç i del bon fer, la innovació, el desenvolupament del capital humà, la competitivitat responsable i el compromís social.
És una aposta de futur per afrontar la crisi i sortir reforçats. De la reflexió sobre els valors empresarials es deriva la seva adaptació, uns valors que precisament permetin afrontar la situació actual i futura amb una altra perspectiva.
És un nou camí que hem iniciat i que s’anirà conformant a partir de propostes i iniciatives de les diferents persones dels nostres grups d’interès que es vulguin acollir.
Informes anuals de transparència 2017:
Comptes Anuals:
El Servei d’Acollida i Orientació constitueix l’òrgan de consulta i la porta d’entrada a la Fundació el Maresme. El seu objectiu és el de donar una bona acollida i atenció a la persona amb discapacitat intel•lectual, a les seves famílies i als professionals de l’àmbit dels serveis socials, sanitaris i educatius.
Dades de contacte Servei de Diagnòstic i Orientació
Plaça dels Bous, 3-5
08301 Mataró
Tel. 93 790 47 48
E-mail: fundaciomaresme@fundaciomaresme.cat
Funcionament El Servei ofereix diagnòstic bio-psico-social a aquelles persones que ho requereixen i a totes les persones que sol•liciten ser ateses en algun dels serveis de la Fundació. Ho fa a través del seu equip tècnic interdisciplinari (treballadora social, neuròleg, psicòleg i psiquiatra). S’atenen totes les demandes d’orientació que s’adrecen a la Fundació per part de les famílies, professionals, estudiants i s’orienta en relació a les següents qüestions: Cal posar-se en contacte amb els servei sol•licitant una entrevista concertada telefònicament al 93 790 47 48.
HISTÒRIA DE LA FUNDACIÓ EL MARESME
La Fundació privada el Maresme pro persones amb discapacitat intel•lectual va ser constituïda el 22 de desembre de 1994, continuant la tasca iniciada en l’any 1966 per l’Associació Patronat pro persones amb disminució psíquica del Maresme.
L’Associació de Pares i Mares de persones amb discapacitat intel•lectual del Maresme és una associació de pares, tutors i persones que tenen al seu càrrec una persona amb discapacitat intel•lectual i que defensa els seus drets i la seva dignitat a la comarca del Maresme.
Aquesta associació és la continuadora de la tasca iniciada pels pares fundadors de la Fundació el Maresme.
Entre els membres de l’Associació s’escullen el patrons que en qualitat de pares o tutors formaran part del Patronat de la Junta Directiva de la Fundació el Maresme.
Dades de contacte Associació de Pares i Mares de persones amb discapacitat intel•lectual del Maresme E-mail: associaciopares@fundaciomaresme.cat / ampafundaciomaresme@gmail.com Facebook: www.facebook.com/fundacioparesmaresme
C/ Galícia, 191
08304 Mataró
Tel. 93 790 47 48
Dades administratives Dades de registre al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya: Inscrita en el Registre d’Associacions amb el número 14.587 Estatuts de l’Associació de Mares i Pares de la Fundació el Maresme (Febrer 2013) L’Associació de Pares i Mares de persones amb discapacitat intel•lectual del Maresme és una associació de pares, tutors i persones que tenen al seu càrrec una persona amb discapacitat intel•lectual i que defensa els seus drets i la seva dignitat a la comarca del Maresme.
Aquesta associació és la continuadora de la tasca iniciada pels pares fundadors de la Fundació el Maresme.
Entre els membres de l’Associació s’escullen el patrons que en qualitat de pares o tutors formaran part del Patronat de la Junta Directiva de la Fundació el Maresme.
Objectius L’objectiu de l’Associació es la de vetllar per les condicions de vida de les persones amb discapacitat intel•lectual en totes les edats de la seva vida per tal de que puguin assolir una integració laboral, social i familiar.
Activitats L’Associació de Pares i Mares, organitza cada any una botifarrada pels usuaris i les seves famílies, el que suposa una trobada dels nois/es amb les famílies dels seus companys i un dia de germanor entre tots. Aquest estiu, a més, organitzem les COLÒNIES 2015! Fes clic aquí descarrega’t la informació.
També s’organitzen sortides i excursions amb els associats i les seves famílies.
El Centre Especial de Treball de la Fundació CEO del Maresme és una entitat sense ànim de lucre, amb personalitat jurídica pròpia, i gaudeix de plena capacitat jurídica i d’obrar.
El seu objectiu és ser un referent en la integració de persones amb algun grau de discapacitat intel·lectual a l’activitat econòmica. Pel seu assoliment, presta els següents serveis a altres empreses:
- Servei de neteja
- Servei de recollida selectiva de residus
- Servei de jardineria
- Servei de manipulats
- Can Parcala: Horta ecològica i apicultura
El CEO del Maresme exerceix les seves funcions majoritàriament a la comarca del Maresme, no obstant això, pot actuar a la resta del territori de Catalunya i de l’Estat espanyol així com a escala internacional.
El CCEO del Maresmemanté un compromís amb la qualitat en totes les seves actuacions, aquest és un dels elements essencials que integra i inspira la nostra política de qualitat.
El Marc Estratègic de l’entitat, elaborat l’any 2018 de forma participada pel conjunt de treballadors i treballadores, defineix els principis d’actuació, la política estratègica i de qualitat del CEO del Maresme. El Marc Estratègic defineix 5 eixos pels següents 4 anys:
1-Comunitat i Territori
2-La Persona al Centre
3-Nou Model Organitzatiu
4-Emprenedoria, Innovació i Coneixement
5-Ètica, Economia Social i Solidària
Anualment, el servei de jardineria del CEO del Maresme, així com l’agrupació laboral de la qual forma part, estableix els objectius del servei emmarcats en aquests cinc eixos estratègics de l’entitat.
Amb l’objectiu d’oferir un alt nivell de qualitat en els serveis oferts pel CEO del Maresme, s’ha desenvolupat el sistema de gestió de qualitat en els processos del Servei de jardineria, basat en la normativa UNE-EN ISO 9001:2015.
Les funcions del CEO del Maresme son:
- La integració de persones amb discapacitat en un règim de treball normalitzat.
- La prestació de serveis d’ajut personal i social a la persona treballadora amb discapacitat que permetin la seva rehabilitació i la seva integració a la societat.
- Assegurar una ocupació remunerada a les persones treballadores amb discapacitat.
- Fomentar la incorporació laboral de persones amb discapacitat en empreses del sector productiu.
- Crear i mantenir llocs de treball en favor de persones amb discapacitat.
- Sensibilitzar i desvetllar la consciencia pública per a garantir la socialització de les persones amb discapacitat.
La missió del CEO del Maresme és impulsar i fer respectar els drets de les persones amb discapacitat, fer-les visibles en la societat, reclamar i afavorir la seva participació activa i acompanyar-les en el seu procés vital d’adaptació, creixement, i inclusió social i laboral.
Per portar a terme aquests principis, la direcció del CEO del Maresme es compromet a:
- Tenir en compte que la qualitat en els serveis es la base del futur del CEO del Maresme, tot orientant el seu procés a la satisfacció dels usuaris i de la societat.
- Cercar la innovació i la millora contínua com a resposta a les necessitats del nostres persones ateses.
- Adoptar les mesures necessàries per complir tots els requisits legals aplicables a les nostres activitats, així com tots aquells requisits del sistema de gestió de qualitat implantat.